Prima pagină > Lingvistica, Paleografie Generala > Despre Lingvistica … (1)

Despre Lingvistica … (1)

Deoarece nu am nici un fel de expertiza in limbile din afara perimetrului intre India si pana in Insulele Canare, toate referintele vor fi in acest perimetru. Din nefericire nu ma pot folosi de “majestoasele” harti lingusitice care sunt relevante intr-o marime care nu este posibila intr-un afisaj de blog.

Impartirea pe care eu o fac in spatiul in care lucrez este: (1) Limbile Afro-Asiatice care se grupeaza in trei subgrupe diferite: (1.1) Grupa neutra care nu poate fi gasita in nici o clasificare lingvistica de exemplu Sumerina si Hatica; (1.2) Limbile Semite; (1.3) Limbile Hamite. O a doua categorie poate fi formata din: (2) Limbile Indo-Europene s-au dezvoltat dintr-o sursa comuna producand aproximativ 9 grupe lingvistice, unele cu ramificatii altele fara. Acestea sunt subgrupele lingvistice ale sursei proto indo-Europene: (2.1)   Indo-Iraniana; (2.2) Celtica; (2.3) Germanica; (2.4) Anatolica (Anatoliana); (2.5) Grupa Italica-Latina; (2.6) Balto-Slavica; (2.7) Tocariana; (2.8) Armeana; (2.9) Albaneza; (2.10) Greaca. Lucrurile ar putea arata cam asa din punct de vedere grafic:

2-lang_0a1

2-lang_0b

Migratia spre alte limbi din aceste grupe principale le puteti viziona in pagina sub clasificatia “Unelte” identificata “Despre Migratia Limbilor”

Nota: materialul poate fi reprodus sub titulatura bibliografica – Sursa: Theophyl https://paleografia.wordpress.com/

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: