Prima pagină > Epigrafie, Generalitati, Paleografie Generala > Excursus: Alfabetele Magice

Excursus: Alfabetele Magice

Discutand despre Hermeticism, Gnosticism, Alchimie si Renastere (vezi postarile pe Theo-Phyle si Bibliophyle)  nu putem sa nu mentionam industria amuletelor, care aveau drept scop aproape orice dorinta a individului care le purta si erau folosite contra dusmanilor lui. Bineinteles, si invers era adevarat. Aceste alfabete despre care vorbim se foloseau pentru confectionarea acestor talismane, dar si mai important, se foloseau pentru scrierile alchimiste sau transmiterea de mesaje criptice intre state, seniori feudali sau pur si simplu indragostiti, care-si ascundeau dragostea. Bineinteles, cei care se ocupau cu astfel de treburi erau alchimisti curtieri ai marilor feudali sau printi.

Cititi si comentati articolul pe portalul PoliteiaWorld

Anunțuri
 1. 15/06/2009 la 17:52

  salut

  Ne este greu sa recunoastem ca stim putin, pentru ca nu stim cit NU cunoastem 🙂 !

 2. bibliophyle
  15/06/2009 la 18:36

  @tibi, simte-te bine 99.99% din omenire nici macar nu au auzit despre majoritatea subiectelor pe care le discutam. Asta nu inseamna ca nu trebuiesc discutate 🙂 Despre importanta sau relevanta lor, fiecare cu judecata lui 😆

 3. 29/07/2009 la 16:24

  Cunoasteti pe cineva dispus sa subventioneze publicarea unui volum de criptografie magica? Este vorba de cateva sute de astfel de alfabete, de la Trithemius si Tratatul Virga Aurea pana la sursele arabice manuscrise.

 4. bibliophyle
  29/07/2009 la 16:30

  @asterionmage salut:

  1. In ce limba este scris tratatul?
  2. Ce bibliografie are?
  3. Cate citate are acest manual?

  cu respect 🙂

 5. 31/07/2009 la 11:55

  1. in romana.
  2. bibliografia este foarte consistenta si nu as putea sa o detaliez aici, cuprinde insa si copiile Steghanografiei si Filosofiei Oculte din Biblioteca Academiei Romane, tratatul lui Bin Wahshih, Virga Aurea lui Hepburn si tratatele de criptografie ale lui Blaise Vigenere.
  3. Nu este un manual, ci o enciclopedie. Trece in revista toate alfabetele secrete sau codurile folosite de a lungul vremii, in special cele magice, le expune utilizarile si originea, paralele istorice, si exemplifica folosirea lor.
  Cate citate are? Este o intrebare la care chiar nu m am gandit, depinde de necesitate. In principal citatele de specialitate vor fi prezente in sectiunea de note.

 6. bibliophyle
  31/07/2009 la 12:05

  Problematica este limba. Cheltuielile de editare/publicare a unui tratat de felul prezentat, nu pot fi sustinute de o piatza atat de mica.

  Ganditiva la o traducere in engleza. O editura pe care o cunosc bine si ar putea fi interesata de o carte de felul prezentat de dumneavoastra ar fi Shambala, dar numai in Engleza. In Romania nu cred ca are sanse 😦

  puteti viziona productiile acestei mari edituri, aici: http://www.shambhala.com/

 7. ileana craciun
  29/11/2009 la 16:28

  inca imi e teama de toate cutiile Pandorei care stau inchise.E o lupta intre frica asta si dorinta tot mai mare de a le vedea,odata si odata,desertate pe toate,cu tot continutul imprastiat pe masa…

 8. Theophyle
  29/11/2009 la 16:34

  ileana craciun, salut. Nu vad de ce. Cutia Pandorei a fost deschisa cu secole in urma, acum traim consecintele continutului acestei cutii.

 9. ana
  31/10/2010 la 10:18

  Va rog ,ajutatima, cum as putea sa invat ebraica /adica ce sa fac pentru inceput …
  multumesc mult

  • Theophyle
   31/10/2010 la 10:23

   ana salut,
   cred ca exista in Romania cursuri de limba ebraica organizate de Ambasada Israelului din Bucuresti. Puteti contacta ambasada respectiva si sa cereti indrumare in acest subiect. Sunt sigur ca va vor indruma.

 1. 02/01/2011 la 11:15

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: