Cartea Templului / 11QT – DSS –7

Carte templului este denumita academic 11QT (descoperita in  pestera 11 care este  cea mai departata pestera de Qumran – vezi harta). Am vizitat pestera, se afla la  aproximativ 4 Km la Nord de Qumran si este extrem de anevoios sa ajungi acolo. Nu cred ca astazi (dupa vreo 15 ani) m-as mai incumeta sa ajung inca o data pe acel drum. Cartea Templului este descrierea unui templu imaginar. Templul de felul care este descris nu a fost construit niciodata, nici de Solomon (descris in Cartea A Treia A Regilor 6:3) , nici de Ezdra (descris in Cartea a treia a lui Ezdra, capitolele 6-7)  si nici de Herod. Cartea descrie o revelatie Dumnezeiasca a lui Moise in care i se dicteaza cum sa construiasca Templul. O formidabila vizionare a acestei capodopere aveti aici (link la Muzeul Cartii din Ierusalim)

Cititi si comentati articolul pe portalul PoliteiaWorld

 1. maya
  10/10/2010 la 12:02

  Theo-Phyl
  😆

  Am vizitat pestera, se afla la aproximativ 4 Km la Nord de Qumran

  Ce fain! 😆
  Fericitule! 😆

  Ps: 😆 (adica imi place articolul)

 2. florin
  14/10/2010 la 20:50

  Va salut si va doresc ca Dumnezeu sa nu va lipseasca de harul pe care-l aveti ci sa-l inmulteasca, asfel ca noi toti care avem ocazia sa putem impartasi din experienta dumneavoastra si sa ne ostoim setea de cunoastere.
  Fiindca acesta este si motivul principal pentru care scriu, v-as ruga sa-mi spuneti daca aveti redactate traduceri in lb. romana ale textelor de la Qumran (am gasit doar vre-o 2 fragmente si nu stiu daca ar trebui sa gasesc si altele pe blogul dumneavoastra). Daca nu, m-as multumi si cu eventuale linkuri recomandate care sa ofere lucrari de acest fel.
  PS: scuze, dar sunt oarecum novice in ce priveste „scotocirea” printre materialele oferite pe net.

  • Theophyle
   14/10/2010 la 20:58

   Salut florin,
   nu cred ca vei gasi in limba romana texte care fac parte din colectia de la Qumran. Ce exista am tradus eu.Am sa incers sa le pun impreuna si sale postez, intr-o saptamana sau asa ceva.

 3. florin
  14/10/2010 la 21:15

  Mai intai multumesc pentru oportunitatea cu care ati raspuns si raman profund recunoscator pentru intentia exprimata. Cred ca pentru moment e suficient ce ve-ti oferi dumneavoastra.

 1. 20/09/2010 la 16:06

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: